Beef Varattiyathu (ബീഫ് വരട്ടിയതു )

Ingredients:

Beef cut into medium pieces – ½ Kg

Sliced shallots – 1 cup

Sliced ginger and garlic – 2 tsp each

Chili powder – 1 tsp

Turmeric powder – ½ tsp

Pepper powder – 1 tsp

Masala powder – 1 tsp

Coconut bits (sliced in thin 1 inch length) – ½ cup

Oil – ¼ cup

Curry leaves – as required

Coriander powder – 2 tsp

Salt – as required

Method of Preparation:

Cook beef in a pressure cooker along with required amount of water, salt, pepper powder and turmeric powder. Allow water to reduce completely. In a pan, add ¼ cup of oil. To this add curry leaves, shallots, ginger, garlic and coconut bits. Sauté till the coconut bits turns brown. Add cooked beef along with salt and dry curry powder (turmeric, pepper, masala, chili, coriander). Sprinkle some water on it. Close the lid and cook for another 5 minutes. Sauté well. Tasty beef roast is ready.

ആവശ്യമായ വെള്ളം, ഉപ്പ്, കുരുമുളക് പൊടി, മഞ്ഞൾപ്പൊടി എന്നിവയോടൊപ്പം ഒരു പ്രഷർ കുക്കറിൽ മീറ്റ് വേവിക്കുക. വെള്ളം പൂർണ്ണമായും കുറയ്ക്കാൻ അനുവദിക്കുക. ഒരു പാനിൽ ¼ കപ്പ് എണ്ണ ചേർക്കുക. ഇതിലേക്ക് കറിവേപ്പില, കടല, ഇഞ്ചി, വെളുത്തുള്ളി, തേങ്ങ എന്നിവ ചേർക്കുക. തേങ്ങയുടെ തവിട്ട് തവിട്ട് നിറമാകുന്നതുവരെ വഴറ്റുക. ഉപ്പ്, ഉണങ്ങിയ കറിപ്പൊടി (മഞ്ഞൾ, കുരുമുളക്, മസാല, മുളക്, മല്ലി) എന്നിവയോടൊപ്പം വേവിച്ച മീറ്റ് ചേർക്കുക. അതിൽ കുറച്ച് വെള്ളം തളിക്കേണം. ലിഡ് അടച്ച് മറ്റൊരു 5 മിനിറ്റ് വേവിക്കുക. നന്നായി വഴറ്റുക. രുചിയുള്ള ബീഫ് റോസ്റ്റ് തയ്യാറാണ്.

Did you Like this,Please share
  • 15
  •  
  • 21
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    36
    Shares

Related posts

Leave a Comment